Hilary Duff

18. května 2007 v 15:22 |  Herci a zpěvaci
Datum narození:
28.09.1987
Místo narození:
Houston, USA
Znamení:
Váhy

Životopis:

Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet, a tak jako ve všem, i v něm byla výborná. Po dvou letech se dostala do velmi známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film Casper Meets Wendy (Casper a Wendy), který ji pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire. Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. První se jmenoval "Agent Cody Banks". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film Lizzie McGuire Movie (u nás jako Italské prázdniny), čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis, natáčela film Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu), v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilina kariéra rozhodně nekončí. V červenci 2004 (v USA) byl v kinech její další film - A Cindrella Story (Moderní Popelka). V roce 2007 vychází Hilary nejnovější album s názvem Dignity.

Filmografie:

2006:Holky v balíku! 2003:Agent Cody Banks
2005:Nikdy to nevzdávej! 2002:Agent Kelly
2005:Dvanáct do tuctu2 2001:Slez ze stromu
2005:Pan Božský 1999:Soul Collector
2004:Moderní popelka 1998:Casper a Wendy
2004:Dvanáct do tuctu 1998: Podoba lásky
2003:Italské prázdniny 1997:Pravé ženy




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama